bosbad

Het bosbaden is in Japan al tientallen jaren een wetenschappelijk onderzochte manier om gezonder te leven en gelukkiger te zijn. Shinrin yoku haalt de band met de natuur weer aan en dompelt je lichaam én geest onder in de helende werking van allerlei stoffen, die in de natuur en het bos in het bijzonder voorkomen.

TERUG / HUIS

effecten

Wie af en toe twee uur in een bos vertoeft, ondergaat al de weldadige effecten van het bosbaden: de stress verlicht, de bloeddruk daalt, de energie stijgt en je immuunsysteem versterkt. Het effect blijft bovendien één tot twee weken voortduren. Dr. Qing Li van de Nippon Medical School in Japan heeft dit uitvoerig bestudeerd.

TERUG / HUIS

haiku

Wij van het Huis willen helpen om je de kunst van het bosbaden te leren. De haiku helpt om te focussen op kleine dingen en het waarnemen te stimuleren. Met een klein groepje trekken we het bos in en prikkelen onze zintuigen, waardoor we optimaal de weldadige effecten van de natuur ondergaan.

TERUG / HUIS

praktisch

Omdat de kennis van het bos belangrijk is, doen we steeds aan bosbaden in de buurt van Turnhout. Vanaf 5 personen kun je samen een bosbad boeken. Zelf zullen we ook af en toe een open bosbad aanbieden, waarvoor je je kunt inschrijven. Hou de FB-pagina van het Huis in het oog. Of mail ons voor meer info en prijzen.

TERUG / HUIS