haikukids

Haiku is voor kinderen en jongeren een van de meest boeiende vormen van poëzie. Zowel om zelf te schrijven als om te lezen. Kinderen ‘begrijpen’ haiku doorgaans ook veel beter dan volwassenen. Wellicht omdat ze nog spontaner gevoelig zijn voor de pure verwondering.

HUIS

trucjes

Via een paar trucjes die dichter Geert De Kockere zelf vanuit zijn ervaring met kinderen en jongeren bedacht, leert hij hen na een korte introductie over haiku zelf in groepjes haiku’s schrijven. Een van die trucjes is de teletijdmachine.

HUIS

groepjes

Door het werken in groepjes leren de kinderen en jongeren ook van elkaar en worden ze verplicht om te verwoorden waarom ze iets zus of zo zouden willen schrijven. Zo krijgen ze inzicht in elkaars gedachten en manier van dichten. Boeiend! Geert en Krishna gaan van groepje tot groepje om te helpen.

HUIS

praktisch

De haikuworkshops voor kinderen en jongeren kunnen zowel in het Huis van de Haiku als op school worden gegeven. Bij voorkeur doen we dat wel in ons eigen Huis. Wil je meer info of ben je van plan om eens zo’n workshop te proberen, neem dan via mail contact met ons op.

HUIS