doelgericht

Haiku is een van de meest boeiende vormen van poëzie voor kinderen en jongeren. Dat is makkelijk gezegd. Maar wat doe je er precies mee in de klas en hoe maak je er een interessante ‘les’ van en integreer je de diverse mogelijkheden in je klaspraktijk?

HUIS

praktijk

Via specifieke workshops die gericht voor een bepaalde doelgroep worden aangeboden, laten we op een heel praktische manier zien hoe je haiku zelf kunt integreren in je eigen praktijk. Dat kan zowel de klaspraktijk zijn, maar ook de jeugdbeweging. Ook binnen een therapiepraktijk is haiku vaak een goeie (blik)opener.

HUIS

dieper

Haiku kan zowel in de lessen taal als in de lessen wereldoriëntatie worden gebruikt of het uitgangspunt zijn van een filosofische spreekstonde. Niet zelden bevat haiku immers een diepere laag, die verschillende andere lezingen en ideeën kan oproepen. We laten zien hoe diep, hoe anders.

HUIS

praktisch

Af en toe zullen we vanuit het Huis van de Haiku zelf workshops voor specifieke doelgroepen aanbieden. Wil je er ook eens bij zijn, hou dan onze FB-pagina in de gaten. Wil je zelf met een groepje een specifieke workshop organiseren, dan kun je ons daarvoor natuurlijk mailen.

HUIS