volksvermaak

Het schrijven van haiku ligt in eenieders bereik. In Japan is het kleine gedicht ooit gegroeid vanuit het volk en wordt er nog vaak als een volksvermaak tijdens feesten ‘gespeeld’. Zoals wij aan het kaarten gaan. Zelfs voor wie geen schrijfervaring heeft, kan haiku een boeiende vorm van taalspel worden.

HUIS

formules

In het Huis van de Haiku beschikken we over twee mooie ruimtes én een tuin om zowel individueel als in kleine groepjes aan haiku te doen: leren schrijven of leren lezen. We bieden op geregelde tijdstippen diverse formules aan, zowel voor beginners als voor gevorderden, zowel tijdens de week als in het weekend.

HUIS

combinaties

Boeiend is ook om haiku te combineren met andere vormen. Haiku is een interessante manier om bijvoorbeeld de natuur beter te leren kennen. Een haikudichter staat immers ‘dichter’ bij de natuur. Maar ook de combinatie met natuurfotografie is een creatieve manier om het beeld met het woord te combineren.

HUIS

praktisch

Op geregelde tijdstippen zullen we vanuit het Huis van de Haiku diverse formules voor volwassenen aanbieden. Via onze FB-pagina lees je wanneer er sessies zijn en wat ze inhouden. Ook voor een groep kan het. Mail ons!

HUIS