maankonijn

In Japan ziet men in de vlekken van de maan een konijn. Een konijn dat rijst stampt voor hun befaamde rijstkoeken. Er is een mooi verhaal aan verbonden. En in het najaar, als het volle maan is in september, doen ze er aan maankijken, tsukimi. Het is een oude traditie, waarbij men samenkomt om naar de maan te kijken.

TERUG / HUIS

helder

Haiku en maankijken is een mooie combinatie. De bijzondere sfeer die er heerst tijdens de meest heldere volle maan van het jaar, in september, leent zich goed om naar poëzie te luisteren. In het Heuvelland, op een mooie plek waar je de heuvels ziet, doen we dat elk jaar, begeleid door poëtische klanken van Bernard De Leersnijder.

TERUG / HUIS

festival

Naast poëzie en muziek leent de maan zich ook goed tot een reeks andere, sfeervolle en rustgevende activiteiten. Zoals nachtfotografie bijvoorbeeld. Of het zelf schrijven of bakken van rijstkoeken. Met het Festival van het Maankonijn willen we om en rond de maan van september in het Heuvelland van alles doen.

TERUG / HUIS

praktisch

Het eigenlijke maankijken of tuskimi in het Heuvelland heeft elk jaar in het najaar plaats, bij de volle maan in september of oktober. We komen dan met maximum 45 personen bijeen op een wisselende locatie in het Heuvelland om de maan boven een heuvel te zien opkomen. Wil je er ook eens bij zijn, hou dan onze FB-pagina in de gaten.

TERUG / HUIS