dagboek

Op zoek naar een nieuwe manier om een dagboek bij te houden of een reisverslag te maken? Dan is haibun een fijne uitdaging én nieuwe manier om dat te doen. Haibun is in grote lijnen een kort stukje persoonlijke proza, aangevuld met één of meerdere haiku’s. En die hoeven absoluut geen grote literatuur te zijn.

TERUG / HUIS

reisverslag

Haikumeester Bashõ zou je de uitvinder van de haibun kunnen noemen. Tijdens zijn vele reizen door Japan schreef hij zijn wedervaren neer in korte stukjes proza doorspekt met korte poëzie, die we later haiku’s zijn gaan noemen. Tijdens een workshop haibun laten we ons dan ook graag door hem inspireren.

TERUG / HUIS

schets

Een haibun kan zowel een dagboek als een reisverslag zijn. Geert De Kockere leidt je in het genre in, waarna je zelf al meteen je eerste haibun schrijft. De combinatie van proza en haiku zorgt ervoor dat je vanzelf je schrijftalenten verder ontwikkelt. De haiku hoeft niet ‘af’ te zijn, het is eerder een illustratieve schets bij je proza.

TERUG / HUIS

praktisch

In de loop van één namiddag gaan we in het Huis van de Haiku met haibun aan de slag. Een sessie bijwonen kost 35 euro. Je gaat dan naar huis met je eerste haibun, waarna het snel een (goeie) verslaving zal worden. Via onze FB-pagina lees je wanneer er sessies zijn. Ook voor een groep kan het. Mail ons!

TERUG / HUIS