amuseren

In het woord ‘amuseren’ zit heel veel. Er zit vreugde en plezier in. Hoor je het? Maar er zit ook ‘muse’ in. En met een beetje goede wil ook ‘museum’. Wat als we dat alles nu met het Huis van de Haiku combineren? Ons amuseren dus door ons te laten inspireren in een museum!

TERUG / HUIS

vensters

Haiku aMusée is een alternatieve workshop haiku schrijven. Niet in het Huis dit keer, maar in een uitgekozen museum. De schilderijen vormen er als het ware vensters op de wereld. En door die ramen kunnen wij kijken naar het verleden of het heden en ons laten inspireren voor het schrijven van haiku’s.

TERUG / HUIS

haikumoment

Onder leiding van dichter Geert De Kockere trekken we een namiddag naar een museum. Na een korte intro over de werkwijze, trekt elke deelnemer een poosje alleen door het museum en kijkt naar wat de schilders al anders zagen, hún haikumoment. Dat zorgt voor ‘snelle’ inspiratie. Elke schilderij is al een focus, een snit uit de werkelijkheid.

TERUG / HUIS

praktisch

Haiku aMusée wordt af en toe door het Huis georganiseerd. De deelnameprijs bedraagt 35 euro + eventueel het toegangsticket. Hou onze FB-pagina in het oog. Met je vereniging of bedrijf zelf een Haiku Musée organiseren, kan ook! Een boeiende teamactiviteit! Mail ons om af te spreken.

TERUG / HUIS