kleine gedicht

Het Kleine Gedicht is een live performance, waarbij dichter Geert De Kockere live haiku’s schrijft tijdens een feest, een opendeurdag, een festival, een bedrijfevenement, een tuindag. En dit op aangeven van drie woorden van de gasten. Ze gaan dan naar huis met een uniek aandenken aan hun bezoek.

TERUG / HUIS

tellen

Krishna loopt rond en vraagt de gasten om drie woorden te geven, waarvan één een algemene locatie. Daarmee gaat de dichter dan aan de slag en bedenkt ter plaatse aan zijn schrijftafel een haiku om en rond de opgegeven woorden. Je ziet hem dus aan het werk en vlijtig op zijn vingers lettergrepen tellen.

TERUG / HUIS

typen

Na het schrijven van de haiku wordt het kleine gedicht met een typmachine uit het interbellum uitgetypt op een kartonnetje. Daarna wordt er nog een sierlijk randje aan gesneden en zet Geert er zijn handtekening op en een datumstempel. Tussendoor kunnen de geschreven haiku’s eventueel ook worden voorgelezen.

TERUG / HUIS

praktisch

Het Kleine Gedicht kan om het even waar worden gebracht, zowel buiten als binnen. De uitkoopsom bedraagt 350 euro + vervoerskosten vanaf Turnhout. Op de speciale FB-pagina van Het Kleine Gedicht vind je heel wat foto’s en geschreven gelegenheidshaiku’s. Of mail ons voor meer info en prijzen.

TERUG / HUIS