yoku mireba

Stapsgewijs anders kijken naar wat je ziet, hoort, ruikt, proeft en voelt. Dat is het doel van Yoku Mireba. Het is een versregel uit een haiku van grootmeester Matsuo Bashõ: als je goed kijkt. Het vat de essentie van haiku samen. Een natuurwandeling dus vanuit de poëzie van de zintuigen.

TERUG / HUIS

beleven

Yoku Mireba kan in een gebied naar keuze, zowel in een bos als op het platteland. Als we zelf het gebied niet kennen, is er wel iemand nodig die ons voorgaat. Tijdens de wandeling brengt dichter Geert De Kockere dan een aantal haikusequensen (een reeks haiku’s rond een bepaald thema). De getypte haikukaartjes worden achteraf uitgedeeld.

TERUG / HUIS

achteraf

Na het wandelen en het anders kijken via haiku kan er eventueel nog een bijkomende, zintuiglijke activiteit volgen: een wijndegustatie, een koekjesproeverij, een textielaanraking. Die wordt dan zelf door de organistor voorzien en gepland.

TERUG / HUIS

praktisch

De uitkoopsom voor de wandeling bedraagt 350 euro + vervoerskosten vanaf Turnhout. Af en toe organiseren we ook zelf een stapsgewijze Yoku Mireba. Aan het begin van elk seizoen in het Heuvelland bijvoorbeeld. Hou daarvoor onze FB-pagina in de gaten. Of mail ons voor meer info.

TERUG / HUIS